Dec
8
2017

II. Art Craft Design aukció

Egy hete lezajlott a Mosoly Alapítvány második Art Craft Design jótékonysági aukciója! A következőkben a Mosoly Csapat összefoglalóját közöljük, változtatás nélkül.

Kedves Barátaink!

November 30-án rendeztük meg második Art Craft Design jótékonysági aukciónkat. Az aukción neves kortárs magyar művészek, tervezők friss munkáira lehetett licitálni, köztük ékszerekre, bútorokra, festményekre és más műalkotásokra. Az aukcióval célunk volt a Mosoly Alapítvány támogatásán túl az is, hogy a kortárs magyar képző- és kortárs művészeket megismerje a Mosoly támogatói közössége.

Nagy örömünkre a 73 tétel mindegyike gazdára talált, így az aukció teljes bevétele 22 105 000 Ft lett, amiből 13 019 500 forint a Mosoly Alapítvány támogatásaA kettő közötti összeg a kortárs művészeket illeti,  akik a piaci árnál jóval alacsonyabban ajánlották fel az allkotásaikat. Ez az összeg azt segíti, hogy a Mosoly Alapítvány elmúlt 21 évében végzett szakmai munkája tovább folytatódjon. Mint tudjátok, eddig majd 12.000 gyerek és szülő vett részt a Mosoly programokon; számunkra mindannyiukhoz egy kedves történet kapcsolódik. Az egyik ilyen történetet szeretnénk most megosztani veletek. Peti hosszan tartó betegsége miatt több műtéten esett át, és évekig járt hozzánk különféle terápiás foglalkozásokra. Gyógyulása után az Ultrabalatonon futócsapatunk tagja lett.

Content not available.
Please allow cookies by clicking Accept on the banner
A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.

Köszönjük szépen a segítséget az aukción szereplő alkotásokat készítő művészeknek, a támogatást az alul felsorolt cégeknek, a magas liciteket és a vásárlást a vendégeinknek. Köszönjük Till Attilának a remek hangulatú estét. Szeretnénk külön megköszönni Spengler Katalinnak a hónapok óta tartó munkát, a lelkesedést és szakértelmet, amellyel az aukció szakmai szervezését bonyolította. Köszönjük a zsűrizést és a csodálatos válogatást Vági Flóra ékszerművésznek,  Kovácsné Racskó Szilviának, a BÁV Zrt. nemesfém kereskedelem vezetőjének, ékszerszakértőnek, Spengler Katalin és dr. Tóth Csaba műgyűjtőknek.

Nagyon reméljük, hogy jövőre is találkozunk a III. Art-Craft Design jótékonysági aukción.

Üdvözlettel:

a Mosoly csapat

Szólj hozzá!