Dr. Spengler Katalin és Dr. Tóth Csaba szakmai vezetésével

a Mosoly Alapítvány 2016. november 23-án első alkalommal rendezte meg Art – Craft – Design Jótékonysági Aukcióját, amely fundraising esemény egy hosszútávú, a kortárs művészetet és designt népszerűsítő projekt kezdő programja is volt egyben. Az aukció arra a tényre reflektált, hogy a 21. század trendjeit és a kortárs képzőművészet aktuális és jövőbeli folyamatait vizsgálva egyre dominánsabban fókuszba kerülnek a képző- és az iparművészet, illetve az alkalmazott művészetek közötti határterületek, az átjárások és a kapcsolatok.
Az aukció művészeti kuratóriuma a fiatal kortárs magyar művészet és design legjobb műtárgyaiból válogatott objekteket, fotókat, üvegmunkákat, ékszereket, textil és kerámia műveket, különleges bútorokat.

A művészeti kuratórium tagjai

Kovácsné Racskó Szilvia
ékszerszakértő, nemesfém üzletágvezető, BÁV Zrt.

Spengler Katalin
szakújságíró, műgyűjtő, a MOME Konzisztóriumának elnöke

Tóth Csaba
műgyűjtő, a Musée National d’Art Moderne – Centre Pompidou Fotó Akvizíciós Bizottságának tagja

Vági Flóra
ékszertervező művész

Az aukció egyfajta keresztmetszetet tárt a közönség elé, felvillantotta a tervezői individuumokat, az e területen folyó különleges kvalitású, innovatív munka jellegzetes példáit.

A 90-es évek óta számos neves art and design múzeum jött létre világszerte, egyre szaporodnak az ilyen jellegű kiállítások, aukciók. Bár az art, a craft és a design határterületein alkotó művészek száma és tevékenysége Magyarországon is egyre szignifikánsabb, a hazai művészeti világban és főként a műkereskedelemben még nem kapnak kellő figyelmet. A Mosoly Alapítvány aukciója az alapítványi feladatok mellett a művészek és alkotásaik promotálását, megismertetését is célozta.

„Vajon mikor tudja meg a baba, hogy anyjának jólesik, ha ő rámosolyog?”
Müller Péter

Kapcsolat

Kutvölgyi Pál
info@group42.hu
 
Word
Photo
Video
Ride