Member of Group ›

Dr. Spengler Katalin és Dr. Tóth Csaba szakmai vezetésével

a Mosoly Alapítvány 2016. november 23-án első alkalommal rendezi meg Art – Craft – Design Jótékonysági Aukcióját, amely fundraising esemény egy hosszútávú, a kortárs művészetet és designt népszerűsítő projekt kezdő programja is egyben. Az aukció arra a tényre reflektál, hogy a 21. század trendjeit és a kortárs képzőművészet aktuális és jövőbeli folyamatait vizsgálva egyre dominánsabban fókuszba kerülnek a képző- és az iparművészet, illetve az alkalmazott művészetek közötti határterületek, az átjárások és a kapcsolatok.
Az aukció művészeti kuratóriuma a fiatal kortárs magyar művészet és design legjobb műtárgyaiból válogat objekteket, fotókat, üvegmunkákat, ékszereket, textil és kerámia műveket, különleges bútorokat.

A művészeti kuratórium tagjai

Kovácsné Racskó Szilvia
ékszerszakértő, nemesfém üzletágvezető, BÁV Zrt.

Spengler Katalin
szakújságíró, műgyűjtő, a MOME Konzisztóriumának elnöke

Tóth Csaba
műgyűjtő, a Musée National d’Art Moderne – Centre Pompidou Fotó Akvizíciós Bizottságának tagja

Vági Flóra
ékszertervező művész

Az aukció egyfajta keresztmetszetet tár a közönség elé, felvillantja a tervezői individuumokat, az e területen folyó különleges kvalitású, innovatív munka jellegzetes példáit.

A 90-es évek óta számos neves art and design múzeum jött létre világszerte, egyre szaporodnak az ilyen jellegű kiállítások, aukciók. Bár az art, a craft és a design határterületein alkotó művészek száma és tevékenysége Magyarországon is egyre szignifikánsabb, a hazai művészeti világban és főként a műkereskedelemben még nem kapnak kellő figyelmet. A Mosoly Alapítvány aukciója az alapítványi feladatok mellett a művészek és alkotásaik promotálását, megismertetését is célozza.

Az aukcióra jelentkezni a Mosoly Alapítvány munkatársánál, Fülöp Andreánál lehet közvetlenül:
+36 30 291 3750
fulop.andrea@mosolyalapitvany.hu

„A legtöbb mosolyt egy másik mosoly indította el.”
Frank A. Clark

Kapcsolat

Cím
Bálna Budapest / Hygge
1093 Budapest, Fővám tér 11-12.
info@group42.hu
www.42mosoly.hu
 
www.mosolyalapitvany.hu
1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u 10/a.
 
Word
Photo
Video
B&O
Ride
Home
Cloud